Kupujete tablete za mršavljenje na internetu?

Budući je Hrvatska odnedavno najnovija članica EU svi naši građani imaju mogućnost kupovanja najkvalitetnijih proizvoda sa zapadnih tržišta bez plaćanja carine i PDV-a, pa tako i svih dodataka prehrani, vitamina, odnosno farmaceutskih proizvoda koji spadaju u klasu dijetetskih dodataka. Osim iz EU predstavit ćemo i neke zanimljive proizvode za mršavljenje iz drugih dijelova svijeta, najčešće iz SAD-a, iako, doduše za njih treba platiti i carinu pa nije uvijek najisplativija investicija, no izbor prepuštamo vama. Iako je neke od predstavljenih tableta moguće kupiti i u našim ljekarnama (npr. Capsiplex) prilikom online kupnje ostvarujemo uštede i više od 40%. Stoga, ukoliko imate potrebu za ovakvim proizvodima (kao na žalost i autor ove stranice) ovo je pravo mjesto za vas. 
Osim samog opisa pojedinih proizvoda na ovim stranicama donosimo vam i ocjene potrošaća i komentare sa stranih foruma za najpopularnije proizvode.

Popularnost tableta za mršavljenje kao i drugih metoda za postizanje i očuvanje vitke linije raste svakim danom, potrebe tržišta su sve veće,  a ponuda raste još i brže, tržišna utakmica između najvećih (i manjih) farmaceutskih kompanija postaje neumoljiva. Rezultat svega toga je da su i proizvodi za mršavljenje svakim danom napredniji i efikasniji. Međutim, izbor najboljeg dodatka za mršavljenje za svakog pojedinca ponaosob nije tako jednostavan. Pogotovo što je Internet prekrcan reklamama brojnih čudotvornim i revolucionarnih tableta za mršavljenje iza kojih se nerijetko kriju nepouzdani, a ponekad i štetni proizvodi. Iz tog razloga smo  i napravili ovu stranicu, u pokušaju da vas educiramo kako izabrati najbolji proizvod i zašto baš taj. 
Složit ćemo se oko toga kako su vrhunski proizvodi stvarno djelotvorni i korisni. Zato smo ovdje stavili zajedno i usporedili loše i dobre proizvode kako bi vam pomogli odvojiti najbolje  tablete za mršavljenje od onih prosječnih ili čak potpuno nedjelotvornih.

Na što sve moramo obratiti pažnju kad ih naručujemo?

U današnje vrijeme, vrijeme brzog života, brzih i velikih promjena svjedoci smo da se svakodnevno predstavljaju nove i nove tablete za mršavljenje tako da je jako teško odrediti koje su od njih učinkovite, a koje treba izbjegavati jer nisu ili nisu dovoljno učinkovite, a mogu biti čak i štetne, te bi ih trebalo izbjegavati. Budući se, kako smo rekli, svakodnevno na tržište izbacuju (a i povlače) nove tablete, čajevi , kapi i drugi pripravci za mršavljenje, običan čovjek jednostavno ne može pratiti taj tempo, pokupiti sve korisne informacije o dotičnom proizvodu ili dobiti povratne informacije od korisnika. Za neke potpuno nove, a “revolucionarne“ tablete ponekad je nemoguće pronaći nepristranu recenziju ili povratnu informaciju potrošača, osim onih na web stranicama proizvođača. To je razlog zašto su stranice kao što je ova veoma korisne, te vam mogu pomoći da dodatno suzite široki izbor preparata za mršavljenje ponuđenih na tržištu i odaberete najbolji proizvod za sebe.

Vrlo je važno donijeti pravu odluku temeljenu na korisnim informacijama o pojedinim tabletama, vidjeti da li je dotični proizvod ono što tražimo, nego kupiti neke loši ili čak po zdravlje štetni proizvod u neznanju. Najbolje tablete za mršavljenje bi trebale biti one koje nam pružaju najbolje rezultate u najkraćem vremenu i s najmanjom mogućnošću (brzog) povratka suvišnih kilograma nakon prestanka korištenja. Budući je ta dva uvjeta nemoguće naći u jednom proizvodu, moramo se opdlučiti što nam je prioritet. Naravno, osim efikasnosti, na prvo mjesto dolazi vaša sigurnost pa ćemo tako na ovim stranicama ukazati i na neke tablete za mršavljenje koje bi trebali izbjeći budući na njima nisu izvršena klinička ispitivanja ili imaju neželjene nuspojave. Također ćemo nastojati ukazati koje su tablete pogodnije za muškarce, a koje za žene.

Na što moramo obratiti pažnju prilikom kupnje sredstava za mršavljenje na internetu?

predobro mršavljenje

Zvuči predobro da bi bilo moguće?

Vrlo često listajući razne stranice na internetu u potrazi za efikasnim tabletama koje će nas riješiti viška kilograma na (uvijek) pogrešnim mjestima naletimo na magični proizvod koji nam obećava vrlo brzo mršavljenje bez vježbanja i bez truda, međutim gotovo uvijek je to predobro da bi bilo istinito. Oglasi za dijetne pilule na internetu često sadržavaju nejasne činjenice i ekstravagantna obećanja, a sve u promotivne svrhe. Osim takvih postoje i puno teži slučajevi koji dovode korisnike u zabludu lažnim obećanjima kao npr. oglasi za Xipisan, a koji su morali biti uklonjeni na zahtjev europske komisije za zaštitu potrošača. Neke kompanije također manipuliraju statistikama čineći tako njihov proizvod atraktivnijim. Jedan takav je i XLS Medical koji na svojim stranicama obećava 3 puta brže mršavljenje, ali ne nude nikakve usporedbe od ćega 3 puta brže… Kroz čitanje stranice tvrdnja se potkrepljuje činjenicom da kombinacijom uzimanja XLS-a, dijete i vježbanja možemo izgubiti više težine nego samo vježbanjem ili dijetom. Ovi statistički podaci se baziraju na jednom kliničkom ispitivanju koje doista pokazuje da XLS Medical može ubrzati gubitak težine, ali podaci se koriste tako da preuveličaju vrijednost ovih tableta.


klinička ispitivanja

Najbolji proizvodi potkrijepljeni su kliničkim testiranjima

Klinička ispitivanja su značajan i neizostavan dio napretka suvremenih lijekova, kako onih sintetskih tako i biljnih. Kad su u pitanju tablete za mršavljenje najbolji su oni pokusi koji uključuju velik broj volontera/učesnika podijeljenih u 2 grupe gdje jedna grupa uzima originalni proizvod dok druga uzima placebo, s tim da ispitanici ne znaju što točno uzimaju. Ovakav način testiranja, ukoliko ga provodi respektabilna institucija (najčešće sveučilišta), daje nam i najtočnije informacije o efikasnosti pojedinih tableta. Informacije o brojnim kliničkim ispitivanjima moći ćete pronaći tijekom vremena na našim stranicama, a često i na web stranicama pojedinih proizvoda, kao i na web stranicama pojedinih instituta koje provode takva testiranja. Klinička ispitivanja mogu se odnositi na gotov proizvod ili samo na njegov aktivni sastojak. Iako ovakva ispitivanja mogu biti jako korisna, svakako treba obratiti pažnju na količinu aktivnog sastojka u piluli i onu korištenu prilikom testiranja. Baš iz tih razloga rezultati u stvarnom životu mogu drastično odskakati od onih na testiranjima. To se posebno očituje u slučajevima kopiranja pojedinih proizvoda (npr. proizvodi za mršavljenje na bazi biljke Hoodia Gordonii gdje se koncentracija aktivne tvari jako razlikuje od proizvođača do proizvođača).učinkovito mrsavljenje

Učinkovitost

Nažalost mnogih koji bi htjeli smršaviti bez muke najbolji rezultati se ipak postižu kombinacijom tri glavna faktora, a to su: korištenje dijetnih pilula, uravnotežena prehrana i redovna tjelovježba. Međutim, neki su proizvodie očigledno efikasniji od drugih. Tako će preparati koji sadrže više vrsta aktivnih supstanci, tzv. multi djulujuće tablete, zasigurno imati bolje rezultate od proizvoda koji sadrže samo jedan aktivni sastojak. Isto tako proizvodi koji sadrže višu koncentraciju aktivne tvari će biti učinkovitiji. Učinkovitost svakog proizvoda za mršavljenje možete otprilike procijeniti i sami čitajući studije neovisnih kliničkih ispitivanja, kao i povratne informacije potrošača i to najbolje na potpuno neovisnim forumima kakav je npr. forum.hr..nuspojave

Moguće neželjene nuspojave

Generalno, sve reakcije na farmaceutske proizvode pa tako i na tablete za mršavljenje, koje nisu glavna svrha proizvoda, smatraju se uvijek neželjenim nuspojavama. Njihova ozbiljnost varira , u rasponu od manjih neugodnosti kao što su glavobolje do povećanja rizika od oštećenja jetre i bubrega. Sredstva za mršavljenje na kojima nisu obavljena klinička ispitivanja mogu imati ozbiljne i neprijavljene nuspojave i treba ih izbjegavati zbog vlastite sigurnosti. Sredstva za mršavljenje koja potencijalno mogu imati ozbiljne nuspojave su najčešće zabranjena ili se izdaju samo na liječnički recept i to samo u slučajevima kada pacijenti spadaju u kategoriju kliničke pretilosti, te im je zbog toga ugrožen život. Jedan od takvih preparat je Orlistat, lijek na recept koji se veše uz enzime lipaze u želucu sprečavajući tako obradu masti od strane probavnog sustava što dovodi do ubrzanog gubitka viška kilograma. Najveći nedostatak ovog lijeka su upravo njegove nimalo ugodne nuspojave, kao što je proljev, povećan rizik od oštećenja jetre i bubrega te se zato primjenjuje kao “zadnja šansa“.
Danas su na tržištu prisutne različite tablete za mršavljenje koje su povezane sa srčanim oboljenjima, udarima pa čak i smrtima. Takve tablete su zabranjene na svim europskim tržištima, međutim moguće ih je nabaviti na online crnom tržištu, gdje su kontrole mnogo teže. Iako mogu biti vrlo učinkovite svakako ih treba izbjegavati zbog gore navedenih ozbiljnih posljedica. Na kraju da spomenemo kako je bazi jednog tako zabranjenog spoja fentermina nastala i jedna izuzetno efikasna i legalna tableta Phen375. Međutim i uz nju se vežu neugodne nuspojave, ali koje srećom nisu toliko ozbiljne i učestale.kupiti najbolje

Najbolje tablete za uložen novac

U svakom slučaju cijenu ne bismo trebali računati po jednoj piluli, već po novčanim sredstvima potrebnim za jedan dan (ili mjesec). I to stoga što je nekih tableta potrebno uzimati znatno više na dnevnoj bazi nego nekih drugih, kao npr. tableta koje na sebe vežu masti ili potiskivača apetita… Dijetne pilule mogu vrlo lako dostići cijenu i od 100€ na mjesec što predstavlja znatnu investiciju, osobito ako se uzimaju na duži vremenski period. Neki se proizvodi za mršavljenje reklamiraju kao sporodjelujući/postepeno djelujući ili da počinju djelovati nakon određenog vremena, međutim ukoliko ne vidimo rezultate nakon 2-3 tjedna ili duže najvjerojatnije je da od tih tableta i neće biti neke koristi niti u budućnosti tj. da neće iznenada 'početi raditi'. Gubitak težine trebao bi biti stalan i odmjeren, odnosno trebali bi gubiti minimalno oko kilogram do kilogram i pol tjedno.mršavljenje i prehrambene navike

Tablete koje ne utječu na brzi povratak tjelesne mase nakon prestanka uzimanja

Dijetne pilule utječu na vaš organizam tako što mijenjaju procese u tijelu omogućujući veću potrošnju kalorija od one koju konzumirate. Ovaj proces je ograničen na period dok uzimate pilule, ubrzo nakon prestanka uzimanja pilula tijelo se vraća u normalni ciklus. Ovo je period kad se izgubljena težina može veoma brzo povratiti. Povratak tjelesne težine odmah nakon prestanka uzimanja tableta za mršavljenje je zapravo veoma čest nakon ekstremnih dijeta i pilula koje utječu na ekstremno brz gubitak tjelesne mase. To se događa iz razloga što tijelo nakon ekstremnog gubitka mnogih hranjivih sastojaka odmah pokušava nadoknaditi taj gubitak kao i pripremiti organizam na možebitni ponovni isti ekstremni gubitak hranjivih tvari. Naglo debljanje nakon prestanka uzimanja pilula također može biti rezultat povratka loših životnih navika i lošeg načina prehrane.
Najbolje tablete za mršavljenje su one koje omogućuju korisniku da nauči promijeniti svoje prehrambene navike da se zdravije i uravnoteženije hrani kako ne bi došlo do brzog povratka izgubljenih kilograma. Tablete za suzbijanje apetita mogle bi biti korisne u tom pogledu jer vas navikavaju na smanjeni unos hrane i trebali bi se naviknuti na manje porcije. Korisnici ovakvih proizvoda će vrlo vjerojatno nastaviti sa praksom manjih porcija i nakon prestanka uzimanja istih.
Vezači masti vam također mogu pomoći da preispitate svoj izbor hrane kako bi se izbjegle neželjene nuspojave. To se posebno odnosi na izbor hrane s visokim udjelom masti budući se prilikom korištenja tableta za mršavljenje koje djeluju kao vezači masti mogu pojaviti nuspojave kao što je proljev, masna stolica ili čak masne fleke na donjem rublju. Nadalje kako bi se izbjegao mogući zatvor za vrijeme uzimanja istih potrebno je piti veće količine vode što vam također može prijeći u (zdravu) naviku.kako smršaviti prirodno

Ostali razlozi – individualni zahtjevi

Postoji bezbroj faktora koje treba uzeti u obzir prilikom izbora 'prave' tablete za mršavljenje a nisu uvijek svi koji se odnose samo na proizvod i njegova svojstva. Drugi dio u procesu odlučivanja za 'pravu' pilulu je razmatranje što je dobro za svakog individualnog korisnika. Dob, spol, zdravstveni problemi i početna tjelesna težina su svakako bitni čimbenici u odluci, kao i cilj koji svaki pojedinac ima te razlog uzimanja istih svakako utječu na odluku. I količina novca koju ste spremni investirati svakako nije nebitan faktor.
Na primjer, tablete Orlisat (moguće je dobiti samo na recept ukoliko imate BMI (tjelesni indeks mase) 30 ili više) su sporo djelujuće i potrebno ih je uzimati tijekom duljeg vremenskog razdoblja za značajnije rezultate. Njegova primjena se ne preporuča za pacijente sa uobičajenom prekomjernom težinom koji žele brze rezultate, kao što je na primjer izgubiti 5 kilograma prije vjenčanja. Mnogo prikladniji proizvod bi bio neki brzo djelujući proizvod brzog djelovanja kojim će te nadopuniti prehranu i režim vježbanja. Trebao bi biti i brzo dostupan proizvod s malo neželjenih nuspojava. Takav bi bio na primjer Capsiplex koji je poznat kao ubrzavač metabolizma i sagorjevač masti, međutim on nije pogodan za dugotrajnije korištenje kod pretilih potrošača koji zahtijevaju dugotrajnu kuru mršavljenja.dob

Dob

Dob je značajan faktor kako u procesu mršavljenja tako i u procesu debljanja i veoma ga je važno uzeti u obzir pri odabiru najprikladnijih tableta za mršavljenje. Kako starimo tako se i naš metabolizam usporava i mnogo je teže izgubiti kilograme u starijoj životnoj dobi. Iz tog razloga je za starije osobe mnogo bolje uzeti ubrzivače metabolizma nego neke tablete koje pomažu za manji unos kalorija kao što su na primjer potiskivači apetita ili vezači masti, ili čak pojačivače metabolizma u kombinaciji s ovim drugima.gubitak tjelesne mase

Općenito (vrijedi za sve)

Iznos gubitka tjelesne mase pomoću bilo kojeg proizvoda za mršavljenje uvelike će se razlikovati od pojedinca do pojedinca zbog individualnih razlika. Na primjer, ljudi sa viškom kilograma sa tjelesnim indeksom mase (BMI) ispod 25 će vjerojatno sporije i teže gubiti na masi nego oni sa izraženijim viškom kilograma ili čak pretili. To je zbog niza razloga, a jedan od najznačajnijih razloga je brzina metabolizma. Na brzinu metabolizma utječe mnogo čimbenika, uključujući težinu, nivo tjelesnih aktivnosti, prehrana, dob, ali i tjelesnu temperaturu subjekta. Čak i među najdjelotvornijim pilulama za mršavljenje na svijetu neke će raditi bolje, a neke lošije svakom pojedincu ponaosob. Zato možemo reći da je najbolja dijetna pilula ona koja je najbolja za određenog pojedinca, koja je učinkovita, pouzdana i sigurna. Idealno, najbolje tablete za mršavljenje su one koje imaju valjane dokaze koji podupiru tvrdnje proizvođača, te su se dokazale na tržištu kao sigurne, pouzdane i učinkovite kroz povratne informacije zadovoljnih korisnika, a koje možemo pronaći čitajući neovisne recenzije i komentare kosrisnika po internetskim forumima.